dilluns, 15 de juny del 2009

La connexió fabriana

És casual que les normes del 32 es signaren a Castelló? O que el codificador del català modern i la saga que governa des de fa un segle les comarques del nord de la Màtria Valenciana compartisquen cognom? Cap la possibilitat que els Fabra convenceren Pompeu Fabra per tal que escollira Castelló de la Plana (Marina d'Or encara no existia) perquè passara les vacances (tot pagat, com ho tindran algun dia els catalans segons Francesc Pujols)? És per això que se signaren allà mateix unes normes ortogràfiques basades en la pronuncia castellonenca, ja que on els barcelonins diuen "pensu", Fabra (Pompeu) escrivia "penso"? Ja sabeu que entre els bons cristians no hi ha res com la família. Qualsevol informació serà benvinguda.

2 comentaris:

  1. Només veure a este home, se m'espanta la son i no puc dormir per la nit. A veure ara que faig. Una vegada més a veure pàgines pornogràfiques. Caguen...

    ResponElimina
  2. Si tens un xiquet menut és el més efectiu perquè s'adorma. Li dius que si no ha fa vindrà Carlos Fabra i se l'endurà a Marina d'Or. O pitjor, a una sessió de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua on decidisquen si "decidisquen" s'escriu així, o es diu "decideixquen" o "decidixquen", etcètera.

    ResponElimina