dijous, 15 d’octubre del 2009

El projecte del FAVA no és diferent del promogut des de l’Espai Valencià de Progres*, encara que no ens vulguen darrere.

Davant de les notícies aparegudes que no relacionen a la nostra formació amb la futura coalició electoral, Espai Valencià de Progres*, donada a conéixer pel Bloc Nacionalista Valencià i els seus socis actuals dins de Compromís, el Consell Suprem del FAVA volem manifestar categòricament que eixa podria ser la nostra opció tant per motius ideològics com per la nostra convicció valencianista.

El projecte del FAVA és una opció descentrada i valencianista, arrelada en el desgavell comunitari que comprén des de Sant Rafael del Riu al Pilar de la Horadada i per tant tenim la voluntat i és el nostre objectiu situar-nos en aquell espectre ideològic que ens aprope al poder.

Per una altra banda, el FAVA posa l’èmfasi en la seua vocació valencianista, des d’una perspectiva àmplia, acollidora, superadora de conflictes estèrils i on càpiguen valencians i, sobretot, valencianes provinents de diferents sensibilitats però amb la voluntat de treballar per l’objectiu comú d’un valencianisme arrelat en la societat valenciana, que estiga atent a la seua realitat i puga oferir propostes de trellat i solucions als problemes quotidians sempre des de l’òptica inspirada en la coneguda frase de Constantí Llombart, “Tot s'ho mereix València, per a València tot”. En este sentit la proposta d’Espai Valencià de Progres*, atenent els seus promotors, desenfoca eixa òptica valencianista, tot i que marca unes altres prioritats i visions, legítimes i necessàries en l’espectre polític valencià, però que podrien ser les nostres.

Per estos motius, el Consell Suprem del FAVA ha decidit que la coalició electoral que proposa el Bloc i amb la que no ens relacionen diferents mitjans de comunicació, és el nostre espai, i continuarem treballant per a oferir a la societat valenciana una opció política ideològicament descentrada i valencianista encara que ells no ens ajunten.

*Paraula plana

(La redoneta és nostra, la resta un plagi d'Units x Valéncia)

1 comentari: